sâmbătă, 31 august 2013

Privesc inainte

    Dedic aceasta postare unei prietene dragi mie, pe nume Roxana.Ea m-a invatat ca oricat de intunecata ar fi noaptea , cand vine rasaritul totul se lumineaza, exact ca oamenii , chiar daca o perioada suntem tristi, pana la urma tot invatam sa ne bucuram din nou de viata.

          O lunga perioada de timp , am fost foarte trista, credeam ca lumea mea s-a prabusit, ca nu mai vad drumul inainte, si simteam ca timpul statea pe loc pentru mine.Eram atat de orbita incat uitasem cum sa ma bucur de soare, de vara si chiar de momentele cu prietenii mei,iar ei imi erau aproape mereu, iar eu uitasem parca asta, nu pretuiam momentele cu ei precum ar fi meritat ei, atat de mult ma afectase supararea . Insa fara ca eu sa observ timpul nu statea deloc, el trecea iar eu nu-mi dadeam seama.Din cauza tristetii eu nu realizasem ca ratez atatea ocazii sa ma bucur de ce era in jurul meu. Iar acel timp pierdut nu-l mai puteam recupera.
      Insa intr-o zi am iesit cu un prieten , si am inceput sa povestim, atat despre momentele fericite cat si despre evenimentele recente, sau chiar triste din viata noastra, insa ascultandu-l am realizat ca tristetea mea era o nimica toata in comparatie cu evenimentele din viata lui, si totusi el inca afisa un zambet senin pe chip, se bucura de fiecare moment al zilei, si de fiecare lucru mic.Ma simteam penibila, chiar daca el trecuse si trecea inca prin niste evenimente nefericite, el incerca sa gaseasca un lucru bun in tot raul din viata lui.El continua sa priveasca inainte si sa profite de ocaziile care se ivesc in viata, pe cand eu le ratasem din propria-mi incompetenta.Mi-am amintit apoi ce imi spusese prietena mea Roxy ultima oara cand vorbisem cu ea, " nu uita ca fiecare clipa poate insemna o sansa , nu le irosi plangand " si avea dreptate. Puteam face atatea insa eu am fost indecisa si cu capul in nori in loc sa profit .
    Dar nu mai aveam de gand sa fac asta, dupa iesirea cu acel drag prieten al meu, am hotarat sa imi acord timp si sa uit dar totodata, sa nu mai stau pe ganduri, am cautat o facultate , am intrat pe site si am aflat detalii cu privire la aplicatia pentru a fi studenta de anul urmator acolo, m-am interesat ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a fi studenta acolo si mi-am facut un plan de atac, anul acesta l-am ratat , insa asta nu inseamna ca voi sta degeaba, voi face cursuri pentru a ma specializa in mai multe domenii , voi invata pentru a nu uita nimic din ce am invatat in anii liceului, imi voi da examenul de limba si imi voi completa dosarul pentru anul urmator. Nu voi mai lasa timp pretios sa mi se scurga printre degete, nu voi mai lasa tristetea, amintirile si durerea sa-si puna amprenta asupra mea, voi fi puternica asa cum ma stie toata lumea si voi reusi in tot cea ce imi propun.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu